Микрониделинг с GENOSYS

Какво е микрониделинг? Микрониделинга придобива популярност като процедура за възстановяване и подмладяване на кожата и алтернатива на лазерния или химичния пилинг за клиенти, които са противопоказани или търсят минимално инвазивна терапия със сведени до минимум рискове. Микрониделинга на Genosys е система за трансдермална доставка на витамини, минерали, аминокиселини, пептиди и др. необходими за производството на колаген в дермалните слоеве.

Приблизително 99,7% от приложените ценни хранителни вещества не могат да проникнат през роговия слой на кожата, те остават на повърхността и постепенно изчезват. За да се реши този проблем и да се увеличи ъсвояването на ценни съставки, микрониделинга чрез дерма пен създава фини микроканали в кожата, като по този начин се повишава пропускливостта й и се осигурява доставяне на активни инградиенти в дълбоките слоеве.

Процедурата по микрониделинг с Genosys води и до естествена индукция на колаген. В следствие на миниатюрните наранявания на кожата, тромбоцитите се освобождават автоматично и нормалния процес на възпаление започва, въпреки че нараняването е минимално.

Автоматияната реакция предизвиква стимулиране на фибробластите, които получават „инструкция“ да происвеждат повече колген и елстин.

Какво прави микрониделинга на Genosys по-различен?

Профила на иглите те се отличават със шестоъгълно напречно сечение на иглата вместо кръгло, така че при микроубожданията контактната повърхност на всяка игла спрямо кожата е намалена, като по този начин се минимализира усещането за болка при провеждана на процедурата. Друго предимство са серумите на Genosys формулирани с внимателно подбрани съставки специално предназначени за микрониделинг терапия.

Това са щадящи формули, които не съдържат никакви вредни добавки като парабени, етанол, изкуствени аромати, оцветители и други вредни вещества, които могат да причинят кожни раздразнения.

Основните високоефективни терапевтични съставки са:

  • SH – полипептид- 7 – това е рекомбинантен протеин, който функционира като хормон на растежа и стимулира възстановяването на тъканите и регенерацията на клетките
  • Мултипептиди – те имат възможността да възстановяват клетъчната комуникация, благодарение на което активират синтеза на колаген и помагат за ревитализация на кожата.
  • Екстракт от разстителни стволови клетки – имат антивирусно, антиалергично и антиоксидантно действие и помага за лечение на кожните възпаления и раздразнения.

Въздействие чрез GENO-LED:

Биофотомодулация на регенеративните функции на кожата и активиране на микроцилкулацията чрез LED светлина (Light-Emitting Diodes) е сравнително ново понятие в козметологията. Какво точно е LED? Фотон терапията с LED светлини е един от съвременните неинвазивни методи за решаването на козметични проблеми и превенция на свързаните с възрастта промени, в това число корекция на бръчки, изглаждане и стягане на кожата и тялото, хидратация и подобряване на цялостния профил на кожата, л акне, белези, пигментация, разширени капиляри.

LED светлинната терапия работи чрез излъчване на терапевтични (безвредни) дължини на вълните на светлината върху кожата. След това кожата е в състояние да използва тази светлина (под формата на фотони), за да се стимулира клетъчната регенерация и производство на колаген и еластин, да се намалят на възпаленията и да се ускорят заздравителните процеси. Същевременно се подобрява микроциркулацията и метаболизма на клетките, което допринася за подновяване и обновяване на кожата.

Различните светлини оказват различен ефект върху кожата.

Червена – има ясно изразен anti-age ефект.

Зелена – се справя успешно с възпаленията по кожата, редуцира тъмните кръгове около очите, просветлява тена на лицето.

Синя – светлина е подходяща при третиране на акне, свръхчувствителна кожа, елиминира пъпки от различен характер и има антибактерицидно действие.

Жълта – подобрява микроциркулацията на кръвта, подобрява функцията на лимфната система, активира естествената функция на клетките.

Процедурата протича в следната последователност:

  • Анализ на състоянието на кожата и избор на най-подходящ активен серум за работа.
  • Почистване и подготовка на кожата за мини инвазивна процедура. • Обработване на зоните чрез Genosys NEEDLE PEN – K – автоматично устройство за микрониделинг.
  • Нанасяне на персонализирания активен серум за решаване на конкретния проблем

Genosys Power Solution AWS – серум против бръчки

Genosys Power Solution SWS – концентрат за борба с пигментацията

Genosys Power Solution PCS – концентрат за проблемна кожа и акне

Genosys Power Solution CTS – концентрат с цитокини за ремоделиране на тъканите

Genosys Power Solution CVS – концентрат за по-жизнена кожа

  • Поставяне на Genosys Peptide Gel Mask – гел- маска с пептиди, която успокоява, хидратира и ревитализира кожата след микрониделинг процедурата. Телесната температура променя консистенцията на хидрогела и той става течен, адхезията към кожата се подобрява и активните съставки се абсорбират по-бързо в кожните слоеве. 
  • Въздействие с LED светлина.