След безплатна консултация и диагностика на състоянието за Вас ще бъде изготвена индивидуална програма за постигане на желаните резултати.

Промените, които настъпват по време на бременност имат своето изражение както върху кожата на тялото, така и тази на лицето. Какви са те? И какви козметични процедури могат да се прилагат за превенция или за справяне с проблема през тези 9 месеца! Козметичните процедури при една нормално протичаща бременност не са забранени. Задължително е обаче те да бъдат съобразени със състоянието. Най-често се избягва приложението на апаратни физикални методи. Това са високо и ниско честотните токове, радиочестотата, лазерни и ултразвукови технологии. Върху тези методи няма направени клинични проучвания за безопасност върху бременни. Изграждането на козметичната програма най-често се състои от мануални и механични методи повлияващи конкретния проблем.

Често срещани проблеми с кожата на лицето са:

 

Хлоазма наречена още Мелазма или „Маска на бременността“

Може да засегне до 70% от бременните с по-тъмен фототип ит 3ти до 5ти. Тази честота спада с 5% при жени с бял цвят на кожата, живеещи в страни с по-слаб интензитет на слънчева радиация. Класифицира се по зоната на разположение и по дълбочината на разпръснатия пигмент в кожата. Най-често засегнатите зони са предимно челото, носа и горна устна. Според това колко дълбоко в кожата се е разположил пигмента зависи и успехът при третирането на петната. Има много известни методи за повлияване на хиперпигментацията в козметологичната  и дерматологичната практика.

Терапията приложима по време на бременност е на френският лидер в професионалната козметика GUINOT.

Терапиите приложими по време на бременност са:

Суха кожа

Бременноста може да доведе и до състояние на суха кожа отново благодарение на хормоналните промени. От своя страна сухата кожа води до нарушена бариерна функция. Състоянието на суха кожа се характеризира със сивеещ цвят, на докосване повърхността е грапава. Възможно е да присъства и сърбеж. Най-често засегнатите зони в областта на лицето са бузите, брадичката и челото, а в областта около очите могат да се наблюдават тъмни кръгове и бръчки.

Мазна кожа – Акне

Тук съществува един парадокс. Понякога по веме на бременност при жени страдащи от мазна кожа и акне се наблюдава доста сериозно подобрение в състоянието, възпалителните процеси се редуцират, производството на себум намалява и кожата подобрява външният си вид. Но в други случаи е точно обратното предразположението към мазна кожа води до нейното още по-силно омазняване и вече се наблюдава наличие папули и пустули. Точно каква е причината за подобряването или влошаването на състоянието категорично не е установено. Акнето е състояние на кожата към което имат отношение много фактори както вътрешни така  и външни. По време на бременността за промените отново се смята че основната причина е с хормонална етиология.

Терапията приложима по време на бременност е на френският лидер в професионалната козметика GUINOT.

Подпухване и отток в зоната на около очният контур

Подуване и отток на лицето и най-често това е изразено в  зоната на околоочния контур. На всички ни се е случвало дори и не по време на бременност да се събудим сутрин с торбички под очите и подпухнало лице. Защо обаче по време на бременноста това е доста по-вероятно да се случи особено в последния триместър. По време на бременността се забелязва затрудняване в работата на различни органи и системи в нашето тяло, една от тях е лимфната система.

Терапиите приложими по време на бременност са: