След безплатна консултация и диагностика на състоянието за Вас ще бъде изготвена индивидуална програма за постигане на желаните резултати.

Нежеланата пигментация е много често срещан и труден за повлияване козметичен проблем, който сериозно може  да влоши качеството на живот. Появата на пигментни петна се дължи на активността на клетките, които отговарят за производството на меланин в кожата, а именно  меланоцитите, те се намират в базалния слой на епидермиса, а процеса на образуване се нарича меланогенеза. Функциите на меланина  и биологичната роля на този процес е основно свързана със защита на клетката от вредната ултравиолетова светлина. Нежеланите пигментации най-често се локализират по откритите части на тялото, лицето, шията, деколтето и не на последно място по ръцете.Основен фактор за появата им се счита излагането на ултравиолетово облъчване, но съществуват и други фактори като: генетична предразположеност, хормонални промени, топлинно въздействие прием на медикаменти, както и прием на орална контрацепция. Резултатите са различни и зависят от много фактори, като локализация на петната, дали са само епидермални (повърхностни) или дермо-епидермални (дълбоки), фототип, начин на живот и навици.

Процедурите и програмитеса насочени, към повлияванена меланогенезата, регулиране и изсветляване на вече съществуващите петна и превенция за появата на нови. Най- честите използвани активни съставки са АНА киселини, Ретинол, Антиоксиданти.