След безплатна консултация и диагностика на състоянието за Вас ще бъде изготвена индивидуална програма за постигане на желаните резултати.

Хидратацията на кожата има пряка връзка с нейнита бариерна функция. Тази роля изпълнява епидермиса, най – повърхностният слой на кожата, съставен от кератиноцити (така наречените „мъртви“ клетки),аминокиселини, бариерни липиди, церамиди, холестерол и свободни мастни киселини. Съотношението на последните сформира така наречения NMF (естествен овлажняващ фактор ) той позволява повърхностния слой да запази високо водно съдържание, дори когато външната среда е суха. Честата употреба на сапуни и агресивни почистващи продукти значително намаляват NMF, но той намалява и с напредването възрастта. Дехидратираната кожа се характеризира с фини линии,които се виждат много добре при усмивка отстрани на бузите, усещане за опъване и дискомфорт, сухи и лющещи се участъци.

Процедурите за регулиране на хидратацията са насочени към подобряване на структурата на епидермиса и възстановяване на NMF.