След безплатна консултация и диагностика на състоянието за Вас ще бъде изготвена индивидуална програма за постигане на желаните резултати.

„Най- добрата анти-ейдж грижа е превантивната“ 

Стареенето на тяло е неизменна част от нашия живот. На всеки би му се искало да запази гладката и стегната кожа за дълго, да изчисти като с магическа пръчка бръчките около очите, да изглежда 5, 10 или 15 години по-млад. За да имаме всичко това трябва да направим стратегия за тази анти – ейдж превенция, която ще повлияе върху белезите на стареене, преди те да са се появили и задълбочили.

Подвластно на стареенето е цялото ни тяло, но всеки съсредоточено намира най – големите отпечатъци на времето върху лицето и кожата си. Това което забелязваме е задълбочаване на мимическите бръчки, загуба на обем, промяна в овала на лицето, отпускане в зоната на околоочния контур и челюстта. Има различни форми на остаряване, някои остаряват с повече бръчки, но сравнително запазват контура и други, които имат гладка кожа, но нарушен овал. Как ще остареем зависи от генетичната ни предразположеност и естествено от начина ни на живот.

Най – сериозния външен фактор за стареене на кожата са UV лъчите, затова защитата от тях е изключително важен елемент от анти-ейдж грижата. Не е за пренебрегване нездравословното хранене, вредните навици, като тютюнопушене и употреба на големи количества алкохол, липсата на достатъчно сън, те могат да доведат до преждевременно стареене.

Процесите на времето оставящи отпечатък върху лицето засягат, както кожата така и други структури като мускулите, костите и мастните тъкани разположени в зоната на лицето. По отношение на кожата, активността на фибробластите в дермата /клетките които произвеждат колаген и хиалуронова киселина/ намалява, мрежата от структурни влакна става по-рехава и слаба. Кератноцитите /клетките на епидермиса/ забавят придвижването си към повърхността. Мускулите губят тонус и обем, костите изтъняват, мастната тъкан намалява или се локализира повече в долната чат на лицето.

За да имаме най-добрия и правилен подход е необходимо да се изгради стратегия съобразена с индивидуалните особености на всяко лице. Тя най-често включва комбинация от процедури и е съставена след подробен анализ и оценка.

Естествено не можем да спрем процесите на стареене, но можем да забавим появата на видимите белези с процедурите: