Микропигментация на вежди

Перманентният грим е татуиращ процес – повърхностно, контролирано надраскване на кожата на ниво епидермис. При него оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са специално предназначени за целта, като предварително са тествани за токсини и алергени. Използваните консумативи са еднократни и специално стерилно опаковани.

Техниката Ombre представлява преливане на 3 цвята, като се започва от най-светлия и постепенно се добавят по-тъмните.

Преди процедурата веждите се почистват от излишните косъмчета и се оформят спрямо формата на лицето и желанието на клиента. Изрисуват се с молив, за да може клиента да добие представа как биха изглеждали на финала неговите вежди. Нанася се локален анестетик и след като той подейства се започва татуиращия процес.

След процедурата е възможно да има лек оток, зачервяване, кръв и лимфа. Цветовете и формите са по интензивни, като се запазват така докато мястото не се възстанови. Възстановителният период е между 5 и 7 дни. През това време не е желателно да се белят насилствено, да се излагат на пряка слънчева светлина, солариум или да се третират с козметични продукти. Грижата за веждите протича по индивидуални съвети дадени от терапевта. Необходимите корекции се извършват в периода 30 до 90 дни след първата процедура. Издръжливостта на перманентния грим зависи от типа кожа и грижите за нея.

Няма противопоказания за процедурата.

Единствено ако клиента е предразположен към вируса на херпес има вероятност той да се активира, затова при записване на час трябва да се предупреди специалиста, който ще даде специални указания.

Времетраене: 120 мин

Виж всички цени ТУК.